رطوبت سنج های خاک دستگاه های دستی کوچکی هستند که می توانند برای اندازه گیری میزان رطوبت در خاک گیاه استفاده شوند تا به شما نشان دهند که آیا زمان آبیاری گیاه شما فرا رسیده است یا خیر.
اگرچه ساده به نظر می رسد اما آبیاری صحیح گیاهان یکی از مهم ترین و دشوارترین بخش های شادی و سلامتی گیاهان است.آبیاری بیش از حد موجب از بین بردن گیاه می شود و تشخیص این مشکل تا زمانی که خیلی دیر نشده است، اغلب دشوار است.
عوامل مختلفی وجود دارد که در دفعات آبیاری گیاهان خود نقش دارند. نوع گیاه، شرایط خاک، زمان سال، شرایط روشنایی، دما و رطوبت تنها چند فاکتور مختلف هستند که می توانند بر برنامه آبیاری تأثیر بگذارند. ارزیابی رطوبت خاک با لمس دستی خاک، معمولاً با فشار دادن یک یا دو انگشت به داخل خاک امکان پذیر است. با این حال، شما معمولاً فقط می توانید چند اینچ به پایین اندازه گیری کنید، و این به شما ایده خوبی از میانگین رطوبت در کل ظرف شما نمی دهد. رطوبت سنج با ارائه خوانش دقیق از میزان رطوبت در خاک گیاه شما، به حذف حدس و گمان از آبیاری گیاهان کمک می کند.
نحوه استفاده از رطوبت سنج
روش استفاده از رطوبت سنج بسیار ساده است ابتدا پراب را درون خاک قرار دهید 30 تا 60 ثانیه صبر کنید. و بعد مقدار اندازه گیری را مطالعه کنید.
روش رطوبت سنجی خاک چطور است ؟ رطوبت سنج خاک چیست ؟ چگونه رطوبت خاک را بسنجیم و بگیریم ؟ روش انعکاس سنجی حوزه زمانی (TDR) چگونه است ؟ رطوبت سنج خاک ارزان قیمت ؟ نمایندگی رطوبت سنج خاک کجاست ؟
اندازه گیری رطوبت خاک در مطالعات خاک شناسی
اندازه گیری مقدار رطوبت خاک در مطالعات خاک شناسی و آب شناختی بسیار حائز اهمیت می باشد. استفاده از فناوری زمان بازتاب امواج (TDR) برای اندازه گیری رطوبت خاک مطرح شده است. رطوبت خاک به عنوان یک محیط متخلخل را می توان به وسیله دستگاه TDR با استفاده از پالس (طول موج) برگشتی در پراب نصب شده در آن محیط اندازه گیری نمود.
از آنجایی که انعکاس موج برگشتی تحت تاثیر محیط و اندازه گیری می باشد، به کارگیری روش ساده و کاربردی می تواند کمک موثری در دستیابی به نتایج مورد نیاز و کاهش هزینه ها را در بر داشته باشد. لذا استفاده از روشی که بتوان رطوبت خاک را در شرایط طبیعی و بدون دست خوردگی با سرعت و دقت بالا به دست آورد، بسیار با اهمیت و کاربردی می باشد. هدف از این مطالعه مقایسه مدل های موجود در بافت های (رسی، لوم رسی، لوم، رس شنی، رس سیلتی) و مقایسه این مدل ها با مدل شبکه عصبی برای اندازه گیری مقدار رطوبت حجمی خاک می باشد.
در این پژوهش از مدل شبکه عصبی برای ارتباط بین ضریب دی الکتریک - رطوبت حجمی (Ka-v) با استفاده از عامل های فیزیکی استفاده شد. عامل های چگالی مخصوص ظاهری و مقدار رس بیشترین تاثیر را در شبکه داشتند و شبکه با این دو عامل ورودی، کمترین مقدار RMSE را در بین توپولوژی های بررسی شده نشان داد. نتایج نشان داد که مدل شبکه عصبی بهتر از مدل های بیرچاک و همکاران، دلر، مالیکی و همکاران، والی، تاپ و همکاران با مقدار RMSE کمتر، مقدار رطوبت خاک را پیش بینی می کند. در میان مدل های بررسی شده معادله تاپ، نتایج ضعیف تری نسبت به دیگر مدل ها نشان داد. با استفاده از مدل شبکه عصبی بدون استفاده از واسنجی مخصوص برای هر خاک می توان به نتایج قابل قبولی در اندازه گیری مقدار رطوبت خاک به دست آورد.
شرکت تجهیزات اندازه گیری بهروز بعنوان بزرگ ترین تامین کننده کلیه تجهیزات و دستگاه های تست خاک با قیمتی مناسب آماده عرضه کالا و ارائه خدمات پس از فروش به شما مشتریان عزیز می باشد.